fbpx

Studioprodusenter

  • Samling for studioprodusenter

  1. 1

StudioNettverk Nord/ Mastring-workshop i Tromsø, Kysten Studio

mandag 6.november

RYK ønsker å samle studiomiljøet i nord til faglig påfyll og en hyggelig dag sammen i nye Kysten Studio. Vi ser videre på hvordan vi kan samarbeide, dra veksel på hverandres erfaringer og styrke kompetansen i nord.

Etter lunsj glir det over til en mastring-workshop i regi av Chris Sansom fra Propeller Mastering, en av Norges mest erfarne i faget. En måned i forkant kommer RYK til å arrangere en konkurranse der den vinnende sangen blir en del av denne workshopen.

Chris forklarer:

“ I tillegg til de etablerte mastrings-studioene finnes det et hav av software og online tjenester som tilbyr mastring. Men hva er mastring og hvorfor trenger vi det? Har vi egentlig bruk for det i det hele tatt? Disse spørsmålene skal vi sammen bruke en ettermiddag på for å diskutere og ikke minst lytte. Hva er forskjellen mellom LANDR, Izotope, Ozone og Abbey Road? Hvorfor låter sangen min annerledes ut på radio og på Spotify?”

For å få dette til ønske jeg å mastre en låt fra Tromsø, men på ulike måter. På forhånd skal den umastrede versjonen leveres til alle deltagerne, slik at dere kan lytte og reflektere over hva dere hører. Er det noe vi burde gjøre før vi laster låta opp til Phonofile? ”

Program:

Kl 10.00 – 11.00: Velkommen og intro om RYK og Platearbeiderforeningen
Kl 11.00 – 12.00: Åpen samtale om status i dag å være studioprodusent i Norge/ Nord-Norge, og hva bør vi fokusere på fremover?
Kl 12.00 – 13.00: Lunsj
Kl 13.00 – 17.00: Mastring-workshop av Chris Sansom, Propeller Mastering

  1. Introduksjon til mastring. Hva, Hvorfor etc, Kortversjon av mastringens historie, «Før» og «Etter» eksempler, Kritisk lytting
  1. Låta. Diskusjon rundt sangen som blitt sendt ut på forhånd. Deltakere har skriftlig forberedt seg & lyttet på forhånd. Evaluere hva som bør gjøres. Lytte til 4 ulike masters og diskutere forskjellen. Evaluere hva som fungerer best.
  1. Leveranse, codecs, loudness normalisation, Hva er en master, Hvordan forberede mikser, Vinyl, Ansvar rundt mastring – QC

Kl 18.00 Mat & Mingling

Alle tilreisende er tenkt å kunne reise inn og ut av Tromsø samme dag hvis ønskelig.

PÅMELDING: johannemcdougall@gmail.com

Si ifra om reisebehov. Begrenset antall plasser, frist 23.oktober

Spørsmål? Ta kontakt med Fredrik Forssman på tlf 92636977 // fredrik.forssman@tromso.kommune.no