Northern Expo 2018

Foto: Werner Anderson

Svalbard, 4.-7. oktober 2018

Northern Expo er en ny og unik satsing for å synliggjøre og fremme nordnorske artister nasjonalt og internasjonalt. Gjennom Northern Expo skal en rekke utvalgte nordnorske artister presenteres for internasjonal presse og bransje gjennom tre dager på Svalbard i oktober. Formålet med Northern Expo er å hjelpe medvirkende artister med å finne internasjonale samarbeidspartnere for å ta karrieren videre utenfor Norge. Vi vil presentere sterke stemmer fra et område som er fullt av sterke uttrykk, nemlig Svalbard. Med Svalbards overveldende, men vakre natur og dramatiske historie er området en perfekt arena for å presentere kontrastfylte signaturer fra nord.  

To konserter under Northern Expo er åpne for publikum. 

Northern Expo: Åpningskonsert

Torsdag 4. oktober kl 20.00
Longyearbyen kulturhus

Opplev Violet Road, Julietnorth, Petter Carlsen, dansekompaniet Kartellet, Mørk, Ánnásuolo, Marja Mortensson, Daniel Herskedal og Aleksander Kostopoulos m.fl i Northern Expo - en helt ny konsertforestilling som kun settes opp på Svalbard!

Kjøp billetter her.
 

Northern Expo: Petter Carlsen + Ánnásuolo + Violet Road

Lørdag 6. oktober kl 18.00 
Longyearbyen kulturhus 

Trippelkonsert - opplev Violet Road, Petter Carlsen og det samiske bandet Ánnásuolo på en og samme kveld. Her får du tre konserter til prisen av en!

Kjøp billetter her

Rytmisk kompetansenettverk i Nord (RYK) er initiativtaker for prosjektet, som realiseres i samarbeid med Innovasjon Norge Arktis, Sparebank1 Nord-Norge, Troms fylkeskommune og RYK.

Artistene som deltar på Northern Expo 2018 er:

Violet Road (pop/rock)
Ánnásuolo (samisk/jazz)
Mørk (elektronika/jazz)
Julietnorth (folkemusikk)
Petter Carlsen (pop/rock)
Kartellet (dansekompani)

Artistene er valgt ut med tanke på at de representerer stor sjangerbredde, og at alle har potensiale til å utvide sitt marked internasjonalt.

Northern Expo skal gjennom tre dager på Svalbard fortelle historier fra ulike steder med sterkt særpreg på Svalbard. I tillegg til konserter og artistmøter i Longyearbyen kulturhus, tas også andre steder på øygruppen i bruk.

Et filmteam vil følge hele prosjektet, med tanke på internasjonal promotering av artistene i ettertid. Det planlegges også en lengre dokumentar om prosjektet. 

Northern Expo er starten på en langsiktig satsing for å for å styrke den nordnorske musikknæringen og skape økt synliggjøring av musikkregionen som helhet. Northern Expo er en ny måte å sette internasjonalt fokus på en ny generasjon artister, innen ulike sjangre. Videre er intensjonen å bruke erfaringene fra Northern Expo 2018 til å videreutvikle konseptet, med mål om nye Expoer med jevne mellomrom på ulike steder i landsdelen. I år er tanken å bygge en solid plattform, hvor de beste elementene kan videreføres. På denne måten skal vi stadig øke og utvikle kompetansen på arbeid mot internasjonal musikkbransje og derigjennom løfte frem enda flere artister fra Nord-Norge i årene som kommer.

--

Hør på expo-artistene: sjekk våre Northern Expo-spillelister på Spotify og Youtube

 

For mer informasjon, kontakt: 

Brynjar Rasmussen, prosjektleder for Northern Expo 2018 / RYK
Tlf. 958 34 270
Epost: brynjar@nordnorskjazzsenter.no