Bransjetreff i Alta

30. - 31. mars 2017
Studenthuset City Scene og Scandic Hotell Alta

Nordnorsk identitet?
- Kan en tydelig nordnorsk identitet og fellessatsinger fra nord få flere artister fra denne regionen ut i verden?

Innenfor kunst og kultur er det stor interesse for det som er nytt og annerledes, det som kan bidra til nytt perspektiv og interessante opplevelser. Om en kan presentere noe som er genuint, ekte og eget, noe som har innholdsmessig verdi, kan en gjøre suksess på dette feltet.
Det finnes eksempler på at land eller geografiske områder har klart å skaffe seg et rykte som et spesielt spennende sted innenfor visse kulturelle uttrykk. For eksempel vil mange si at Island har en særegen og spennende musikkscene, at Finland er god på design, at Norge er ledende på black metal osv. Dette kommer av at det av ulike grunner dukker opp flere talenter innenfor visse kulturuttrykk på ett sted, at dette inspirerer flere til å satse på det samme og at noen gjør en god jobb i å synliggjøre og markedsføre dette.

På samlingen i Alta ønsker vi å finne ut om det faktisk finnes en tydelig nordnorsk identitet på det nordnorske musikkfeltet. Hva er i så fall denne og hvordan kommer den til uttrykk? Om så er tilfelle, at det finnes en tydelig nordnorsk identitet som mange kjenner seg igjen i og kan stå for; hvordan kan dette utnyttes til å få flere artister fra denne regionen ut i verden? Og hvordan kan vi hjelpe hverandre med å få dette til å skje?

PROGRAM 

Torsdag, Studenthuset City Scene

Kl 12.00 - 12.40: Registrering og lunsj
Kl 12.40 - 13.00: Konsert med Petter Carlsen
Kl 13.00 - 13.20: RYK ønsker velkommen
Kl 13.20 - 13.40: Hvem definerer nord? Bevissthet rundt nordnorsk identitet. Ved Ingrid A. Medby, University College London. 
Kl 13.40 - 14.00: Medias rolle. Ved Morten Ruud, NRK. 
Kl 14.00 - 14.30: Samtale. Ledes av Torill Olsen. 
Kl 14.30 - 15.00: Pause.
Kl 15.00 - 15.10: RYK om Expo-prosjektet.
Kl 15.10 - 15.30: Nordnorsk musikk sett fra sør. Ved Joel Schwalenstöcker, Leyer Artistagentur.  
Kl 15.30 - 15.50: Nordnorsk musikk sett fra utlandet. Ved Polly Eldridge, SoundUK. 
Kl 15.50 - 16.10: Hva tilbyr Music Norway? Når er du eksportklar? Ved Erlend Buflaten, Music Norway. 
Kl 16.10 - 17.00: Samtale. Ledes av Torill Olsen. 

Kl 19.00: Middag, Scandic Alta

Fredag, Scandic Alta

Kl 10.00 - 10.20: Kreative Nord. Ved Fredrik Forssman, RYK. 
Kl 10.20 - 10.40:Innovasjon Norges satsing på kreative næringer? Ved Knut Perander, Innovasjon Norge. 
Kl 10.40 - 11.00: Om hvordan framsnakking og samhold skapte en svensk hiphop-bølge. Vanessa Marko, Femtastic.
Kl 11.00 - 11.10: Pause.
Kl 11.10 - 11.30: Fortellinger fra Ice Station. Ved Robert Lundgren, Varangerfestivalen.
Kl 11.30 - 12.00: Oppsummering.
Kl 12.00 - 13.00: Lunsj. 

Med forbehold om endringer.

 

Om innlederne:

Ingridmedby Ingrid A. Medby er samfunnsgeograf ved University College London (UCL) i Storbritannia. Hun forsker på sammenhengen mellom identitet, politikk og retorikk; nærmere bestemt hvordan identitet omtales, forstås og brukes i nordområdepolitikk i de tre arktiske statene Norge, Island og Canada.

morten_ruud_0_kv Morten Ruud er redaktør i NRK Finnmark. Han har mange års erfaring som journalist og har blant annet vært korrespondent i Moskva for NRK.

torill_kv Torill Olsen er reporter, ansvarlig redaktør og gründer av det nettbaserte nyhetsmagasinet Sett Nordfra. Hun er kjent som programleder i NRK og har gitt ut flere bøker med Nord-Norge som tema.

Joel-Webfoto_kv Joël Schwalenstöcker er bookingagent og grunnlegger av Nordic Live. Han jobber med artister som Violet Road, Kajander, Kaveh og Marte Wulff.

sounduk Polly Eldridge er daglig leder og grunnlegger av SoundUK. De organiserer turneer for nasjonale og internasjonale artister i Storbritannia.

erlendbuflaten Erlend Buflaten er presseansvarlig i Music Norway og jobber særlig med å håndtere og tilrettelegge informasjon om norsk musikk og norsk musikkbransje for internasjonale journalister og medier. Han er også ansvarlig for kontakten med de regionale kompetansesentrene for musikk og styrer MNs sosiale medier og engelske nettside.

fredrik Fredrik Forssman er leder for KOFOR og for musikkdelen av Tvibit. Han har lang fartstid innen musikkbransjen og har vært innom de fleste delene av den, bl. a. som agent/manager for store og små artister, arrangementssjef på Rockefeller (Oslo) og Kulturhuset (Tromsø).

knutperander_kv Knut Perander er ansatt i Innovasjon Norge og prosjektleder for Kulturnæringsprogrammet i Troms. Han har tidligere jobbet for blant annet Lydteamet og Nordland Musikkfestuke.

vanessamarko_kv Vanessa Marko er marked- og kommunikasjonssjef på Moriska Paviljongen i Malmø. Hun har tidligere startet og drevet Femtastic – et artistkollektiv som jobber for likestilling i musikkbransjen og som har fått mye av æren for den kvinnelige hip-hop-bølgen Sverige har opplevd de siste årene.

robertlundgren_kv Robert Lundgren er festivalsjef for Varangerfestialen og en av initiativtakerne til Ice Station Vadsø. Dette er en mini-festival som ble arrangert i november 2015 og som bidro til samarbeid mellom internasjonale artister som John Paul Jones (Led Zeppelin) og Mike Mills (REM) og lokale musikere.