fbpx

Workshop – Forsterking av akustiske instrumenter

Kulturrom og RYK inviterer til workshop med Asle Karstad om forsterking av akustiske instrumenter.

Forsterking av akustiske instrumenter byr på utfordringer som kan sette mange lydteknikere på prøve. Også akustiske musikere, med stort fokus på sin egen klang, kan møte problemstillinger og frustrasjoner når forsterkingsteknikk må benyttes. Denne workshopen skal belyse disse utfordringene.

Asle Karstad deler erfaringer og metoder og tar for seg hvordan forsterking kan skille seg vesentlig fra opptaksteknikker. For akustiske instrumenter generelt, og resonnerende instrumenter spesielt. Dette vil være en workshop både for erfarne lydteknikere og musikere som er interessert i forsterkning av instrumentet sitt.

Asle Karstad har i sitt mangeårige arbeid som lydtekniker hatt stort behov for å finne gode måter å arbeide med akustiske instrumenter. Han har brukt sine samarbeid med ensembler som Trondheimsolistene, Oslo Filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester som forskningsarena. Utøvere som Henning Kraggerud og Annbjørg Lien og instrumentmaker Harald Lund som inspirasjonskilder og sparringspartnere i prosessen mot å beskrive hva som skjer når man vil forsterke akustiske instrumenter.

Bodø: tirsdag 1. september kl 18:00-21:00
Sted: Sinus, Storgata 1B 

Tromsø: onsdag 2. september kl 18:00-21:00
Sted: Tvibit, Parkgata 27

Det er gratis å delta og påmelding finner du her: https://no.surveymonkey.com/r/Akustiske-instrumenter

Det er bindende påmelding og kun plass til 30 deltakere per workshop (pr idag kun 20 i Tromsø pga smittevernsrestriksjoner).