Lyden av nord på NRK

I fjor høst tok vi med et knippe nordnorske artister og internasjonal musikkbransje til spektakulære omgivelser på Svalbard. Nå har denne konsertreisen blitt til dokumentaren «Lyden av nord».

I 2018 gjennomførte RYK for første gang prosjektet Northern Expo, der nordnorske artister ble presentert for internasjonal musikkbransje på Svalbard. Nå har prosjektet blitt til dokumentar som i intervjuer, musikk og fantastiske bilder fra Svalbard viser frem prosjektet og artistene som deltok. Filmen ble kjøpt inn av NRK, og ble vist i beste sendetid på NRK1 søndag 3. november.

Filmen «Lyden av nord» har blitt en liten perle av en film, hvor artistene reflekterer rundt sitt musikalske opphav og sin tilhørighet, og hvordan det vi omgir oss med påvirker oss som mennesker. Finnes det en lyd av nord?  

«Lyden av nord» kan sees i NRKs nettspiller: https://tv.nrk.no/program/KOID75002519   

Dokumentaren er produsert av Tefre Produksjoner og True Stories.